Voorlopig geen compensatie transitievergoeding.

Voorlopig geen compensatie transitievergoeding

Werkgevers krijgen per 1 januari 2019 geen compensatie voor de betaling van de transitievergoeding bij een ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.

Het wetsvoorstel van Minister Asscher dat de compensatie voor de kosten van de transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid moet regelen is onlangs controversieel verklaard. Controversieel verklaarde onderwerpen komen niet meer aan de orde tot er een nieuw kabinet is.

Minister Asscher gaf in zijn kamerbrief van 7 april 2017 aan wat de gevolgen van deze controversiële verklaring zouden zijn. De kamerbrief kunt u hier terugvinden.

Controversieel verklaring van het wetsvoorstel heeft tot gevolg dat werkgevers niet meer per 1 januari 2019 een compensatie van de transitievergoeding kunnen krijgen.

Het besluit is nadelig voor werkgevers. Zij moeten opnieuw langer wachten op een eventuele compensatie voor de betaling van de transitievergoeding.

Voor werkgevers die al een transitievergoeding wegens langdurige arbeidsongeschiktheid hebben betaald is het raadzaam hun administratie over de ontslagen werknemer te bewaren. De werkgever zal dan later kunnen aantonen dat hij de transitievergoeding eerder heeft betaald.

Wij zullen u uiteraard van de verdere ontwikkelingen op de hoogte houden.

Onze eerdere blog items over dit onderwerp vindt u hier.

Delen? Graag!Email this to someoneShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page
Fieke Boswinkel
Fieke Boswinkel
Jurist at | + posts

Boswinkel Arbeidsrecht Advies biedt aan mkb-ondernemingen de rechtstreekse toegang tot de specialistische kennis en ervaring die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van mkb-ondernemingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER